Tümdef
Duyurular

SUT Hasta Alt Bezleri - Emici Külotlar Ödemesinin Hak Sahiplerine Yapılması Hakkında

17 Temmuz 2022

Değerli Üyemiz,

Bildiğiniz üzere derneğimiz, üyelerimiz ve sektörümüz mensuplarınca tarafımıza iletilen sözlü ve yazılı bilgiler doğrultusunda daha T.C Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü’nün hasta alt bezleri/ emici külotlar için planladığı SUT koşullarına ilişkin değişiklikler (01.06.2022 tarihli 31853 sayılı Resmi Gazetede) kamuoyuna duyurulmadan önce proaktif bir çalışma yaparak değişikliğe ilişkin kaygılarını ve alternatif çözüm önerilerini yazılı (ek1) ve sözlü olarak ilgili kurum ile paylaşmıştır.

Ekte paylaşılan yazımızda işbu kararın hızla duyurulup daha hızlı bir şekilde uygulamaya konmasının SGK ile Tıbbi Cihaz Protokolü imzalayarak Sağlık Uygulama Tebliği doğrultusunda hak/ihtiyaç sahiplerine hasta alt bezi/ emici külot sağlayan Tıbbi Cihaz Satış Merkezlerine verdiği maddi/manevi zarar kurum’a net bir şekilde anlatılmıştır.

Derneğimizin en önemli amaçlarından biri Türkiye Sağlık Sektörü paydaşları arasında yapıcı bir diyalog ortamının tahsis edilmesi, çözüm odaklı çatışmaların ve fikir ayrılıklarının ortak akıl ve sağ duyu ile uzlaştırılması ve çözümüne, üyelerimizin talepleri doğrultusunda bilgilendirme yapmaya hizmet etmektir.

Sizlerden gelen talep doğrultusunda, yürütmenin durdurulması için dava açılması konusunu dernek Avukatımız Av. Emine Durmuş hanım değerlendirmiş, uygulamadan direk etkilenen olarak Tıbbi Cihaz Satış Merkezlerinin yayım tarihi olan 01.06.2022’den itibaren 60 gün içinde yürütmenin durdurulması için dava açabilecekleri görüşünü iletmiştir. Bu konuda girişimde bulunmak isteyen üyelerimize destek olmak amacıyla Av. Emine Durmuş hanımın hazırladığı dilekçe örneği ektedir.

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla.

(Aslı İmzalıdır.)

Tolga ORUÇOĞLU
Genel Sekreter

Ek:
1- SGK’ya Gönderilen Platform Yazısı (23.05.2022) İçin Tıklayınız
2- Dava Dilekçe Örneği İçin Tıklayınız

 

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ