Tümdef
Duyurular

Tıbbi Cihazlarla İlgili Mal ve Hizmet Alımı İşlemleri Hakkında Genelge (2022/2)

29 Nisan 2022

Değerli Üyemiz,

T.C. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 27.04.2022 tarihinde 2022/2 Tıbbi Cihazlarla İlgili Mal ve Hizmet Alımı İşlemleri Hakkında Genelge yayımlamıştır.

Genelge ve ekleri için;

https://shgm.saglik.gov.tr/TR-89558/20222-tibbi-cihazlarla-ilgili-mal-ve-hizmet-alimi-islemleri-hakkinda-genelge-yayimlanmistir.html

Genelge, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarının tıbbi cihaz, mal ve hizmet alımı, kit veya sarf karşılığı cihaz kullanma uygulaması ile kamu sağlık tesislerinin tıbbi cihaz tahsisine ilişkin karşılaşılan sorunların giderilmesi ve uygulama birliğinin sağlanması amacıyla tıbbi cihazlarla ilgili mal ve hizmet alımı işlemlerine ilişkin usul ve esasları belirlemektedir.

Bu genelge ile hizmet satın alımına karar verilen tetkik ve tedavi maksadıyla kullanılam tıbbi cihazların yaşları sözleşme süresi sonu itibarıyla 15 (onbeş) yaşını geçmeyecektir şeklinde düzenlenmiştir

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla.(Aslı İmzalıdır.)

Tolga ORUÇOĞLU

Genel Sekreter

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ