Tümdef
Duyurular

ÜTS: 1 Temmuz 2022’de Kapatılacak Olan Web Servisler hakkında

15 Haziran 2022

Değerli Üyemiz,

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından, 1 Temmuz 2022’de kapatılacak olan web servisler hakkında duyuru yayımlanmıştır.

https://uts.saglik.gov.tr/?p=3350

Bilindiği üzere Ürün Takip Sistemi’nde tekil ürün hareket işlemleri web servis entegrasyonları ile yapılabilmektedir. TAKİP VE İZLEME WEB SERVİS TANIMLARI DOKÜMANI’nda, sorgulama servisleri iki farklı türde bulunmaktadır:

1.SAN parametresi alan sayfa numarası ile yapılabilen sorgular

2.OFF parametresi alan page offset bilgisi ile yapılabilen sorgular

Bu iki sorgulama türünden SAN parametresi ile olan tüm sorgulama servisleri 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren devre dışı bırakılacaktır. 1 Temmuz sonrasında SAN parametresi alan servisler kullanılamayacaktır. Web servis entegrasyonu ile bu servislerden sorgulama yapan firmaların, sonraki süreçte mağdur olmamaları adına, yazılımlarını güncelleyerek OFF parametresi kullanılan (Kayıt Sayısı Parametresi başlıklı) web servisleri kullanmaları gerekmektedir.

Web servis geçisi noktasında oluşan, konu ile ilgili teknik soru veya sorunlarınızı ÜTS’de yer alan talep sistemi aracılığıyla Talep Alanı’nı “Teknik Altyapısal Talepler” olarak seçerek iletebilirsiniz.

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla.

(Aslı İmzalıdır.)

Tolga ORUÇOĞLU
Genel Sekreter

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ